Arbeidsflyten til enlaserrensemaskiner en delikat og flertrinns prosess, hvis kjerne er å bruke laserteknologi for å oppnå effektiv og miljøvennlig rengjøring.
1. Stille inn rengjøringsobjektet:
Bestem først gjenstanden som skal rengjøres og plasser den i arbeidsområdet til laserrensemaskinen. Disse gjenstandene kan omfatte metallkomponenter, steiner, belegg og forskjellige gjenstridige flekker.
2. Laserkildeaktivering:
Neste, denlaserrensemaskinaktiverer sin interne laserkilde for å generere pulserende lasere med høy intensitet. Disse laserpulsene kan være nanosekund, pikosekund eller femtosekund, med ekstremt høy energitetthet.
3. Laserfokusering:
Laserstrålen fokuseres til et veldig lite punkt gjennom et optisk presisjonssystem (som en linse eller en reflektor) for å danne et høyenergipunkt. Dette stedet er en sentral del av rengjøringsoperasjonen.
4. Laserinteraksjon med overflaten:
Når høyenergilaserstrålen blir bestrålt på måloverflaten, vil den samhandle med smuss, belegg eller urenheter på overflaten. Denne handlingen er vanligvis manifestert som fordampning av smuss eller brenning/oksidering av belegget, som får det til å falle av overflaten.
5. Verifikasjon av renseeffekt:
Etter rengjøring vil operatøren sjekke måloverflaten for å sikre at alt smuss og belegg er fullstendig fjernet og at overflaten er ren igjen.
6. Restbehandling:
Delaserrensemaskiner vanligvis utstyrt med et luftstrøm- eller vakuumsystem for å fjerne det fjernede smuss og urenheter i tide for å hindre dem i å feste seg til måloverflaten igjen.
7. Avkjøling og tørking:
Etter rengjøring vil måloverflaten avkjøles og tørkes for å sikre at den er i best mulig stand.
Fordelene med laserrensemaskiner er betydelige. Den krever ikke direkte kontakt med gjenstanden som skal rengjøres, har høy rengjøringsnøyaktighet og effektivitet, og bruker ingen kjemikalier eller rengjøringsmidler, så den er miljøvennlig og egnet for rengjøring av ulike materialer.